Ga naar de inhoud

E-learning spanning, escalatie en agressief gedrag

Ontdek wat spanning, escalatie en agressief gedrag precies zijn en krijgt inzicht in mogelijke oorzaken en beïnvloedende factoren.

Als zorgverlener in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp of zorg voor mensen met een beperking word je soms geconfronteerd met agressief gedrag. Hiermee omgaan is niet eenvoudig.  Daarom ontwikkelden de partners van het project ‘Omgaan met Vrijheidsbeperkende Maatregelen’ een gratis e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag.

Kennis over spanning, escalatie en agressief gedrag en over beïnvloedende factoren kan helpen om preventief en de-escalerend te werken. Wat op zijn beurt kan helpen om de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals afzondering en fixatie, te voorkomen.

Deze e-learning maakt deel uit van een leertraject, waarvan later aanvullende e-learnings gelanceerd worden over preventie, omgaan met agressief gedrag en nazorg, opvang en herstel.

De e-learning biedt alle basisinformatie die jou als zorgverlener op weg zet. Ze is zo ontworpen dat je ze volledig op je eigen tempo kan volgen, waar je maar wil. Of je nu thuis bent of op het werk. Je kan de e-learning eenvoudig onderbreken en hervatten op een moment dat voor jou past. Na het voltooien van deze e-learning ontvang je een attest van deelname.

Bestandstype: www
Categorieën: E-learning